Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Plopsa Group

Dit was het allereerste ontwerp voor Plopsaland

12-03-2019, 19:10 uur | Reacties

Een intrigerende tekening geeft een bijzonder kijkje in de ontstaansgeschiedenis van het Vlaamse attractiepark Plopsaland De Panne. Dat park ontstond negentien jaar geleden toen tv-producent Studio 100 het oude pretpark Meli-Park overnam. Op LinkedIn circuleert het allereerste ontwerp voor wat later Plopsaland zou worden.

De oude tekening toont verschillende themagebieden gebaseerd op bekende liedjes van Samson en Gert. Zo zien we een middeleeuws kasteel, een circusgebied, een oerwoud, een piratenschip, een disco en een raket. Het ontwerp toont ook enkele nooit gerealiseerde attracties, waaronder 'Samson & Gert 3D'.


ZIE OOK: Plopsaland had bijna totaal anders geheten

De schets - gemaakt door Piet De Koninck - werd online gezet door Wouter Verhulst, de broer van Studio 100-oprichter Gert Verhulst. Op de tekening wordt het park nog 'Samson & Gert Park' genoemd. Destijds overwoog men ook de naam Pannadine, zo onthulde mede-oprichter Hans Bourlon laatst. Uiteindelijk is gekozen voor Plopsa: een samenvoegsel van Kabouter Plop en Samson.

Achtbaan
Twee decennia later mag De Koninck zich nog steeds de huisontwerper van de Plopsa-parken noemen. Hij maakte onlangs nog ontwerpen voor het nieuwe Plopsa Hotel bij Plopsaland De Panne, de vernieuwde waterbaan Dino Splash en de vernieuwde achtbaan K3 Roller Skater.ZIE OOK: Plopsaland investeert 5 miljoen euro in waterbaan met gigantische vulkaan

Reacties