Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Dit was het allereerste ontwerp voor Plopsaland

12-03-2019, 19.10 uur

Een intrigerende tekening geeft een bijzonder kijkje in de ontstaansgeschiedenis van het Vlaamse attractiepark Plopsaland De Panne. Dat park ontstond negentien jaar geleden toen tv-producent Studio 100 het oude pretpark Meli-Park overnam. Op LinkedIn circuleert het allereerste ontwerp voor wat later Plopsaland zou worden.

De oude tekening toont verschillende themagebieden gebaseerd op bekende liedjes van Samson en Gert. Zo zien we een middeleeuws kasteel, een circusgebied, een oerwoud, een piratenschip, een disco en een raket. Het ontwerp toont ook enkele nooit gerealiseerde attracties, waaronder 'Samson & Gert 3D'.

De schets - gemaakt door Piet De Koninck - werd online gezet door Wouter Verhulst, de broer van Studio 100-oprichter Gert Verhulst. Op de tekening wordt het park nog 'Samson & Gert Park' genoemd. Destijds overwoog men ook de naam Pannadine, zo onthulde mede-oprichter Hans Bourlon laatst. Uiteindelijk is gekozen voor Plopsa: een samenvoegsel van Kabouter Plop en Samson.

Achtbaan
Twee decennia later mag De Koninck zich nog steeds de huisontwerper van de Plopsa-parken noemen. Hij maakte onlangs nog ontwerpen voor het nieuwe Plopsa Hotel bij Plopsaland De Panne, de vernieuwde waterbaan DinoSplash en de vernieuwde achtbaan K3 Roller Skater.Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be