Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Rukwinden veroorzaken schade in Belgisch dierenpark

11-03-2019, 23.08 uur

Ook de grootste dierentuin van de Benelux is getroffen door de zware storm van afgelopen weekend. In het Belgische dierenpark Pairi Daiza werd een traditioneel Aziatisch bouwwerk verwoest door windstoten.

Het gaat om een zogeheten rijstzolder in het Zuidoost-Aziatische themagebied Le Royaume de Ganesha. "We hebben met pijn in het hart het verlies van dit juweel moeten vaststellen", laat het park weten in een verklaring.

Wat er met het vernielde huisje gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. "We bepalen hoe groot de schade precies is en denken na. De stukken die niet volledig onbruikbaar zijn, worden voorlopig op een veilige plaats bewaard."

Gesloten
Verschillende andere dierenparken sloten zondagmiddag de poorten vanwege de storm. Pairi Daiza was op dat moment al gesloten voor publiek. De dierentuin is vanaf 6 april weer geopend.

Meer Pairi Daiza
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be