Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nieuwe naam en uiterlijk voor thrillride Walibi Holland

11-03-2019, 18.26 uur

Eén van de thrillrides in Walibi Holland krijgt een nieuwe naam. De top spin-attractie Excalibur wordt voortaan Blast genoemd. Dat heeft het pretpark zojuist bekendgemaakt. Blast ligt in het themagebied Wilderness, net als de nieuwe achtbaan Untamed. Die gaat op 1 juli open.

Blast is bij de seizoensopening op 6 april alweer operationeel. De attractie, geopend in 2000, bestaat uit een schommelende bank die over de kop vliegt. Er zijn twee rijen van elk twintig zitplaatsen. De leverancier is Huss Park Attractions uit Duitsland. Vergelijkbare attracties staan onder meer in Duinrell, Avonturenpark Hellendoorn, Walibi Belgium en Movie Park Germany.

In het verleden had Excalibur een middeleeuws uiterlijk, met Keltische symbolen, schilden en nepvlammen. "Excalibur is bijna helemaal gerestyled", meldt Walibi. Uit een foto die het park heeft gedeeld, blijkt dat alle decoraties zijn verwijderd. De attractie is nu grijs en donkerbruin in plaats van helemaal bruin.

Merlin's Magic Castle
Parkdeel Wilderness heette voorheen Sherwood Forest. Ook een andere bestaande attractie in het themagebied is vernieuwd. Het exterieur van het draaiende huis Merlin's Magic Castle werd de afgelopen maanden voorzien van verschillende opvallende schilderingen van dieren.

Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be