Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente blijft geld pompen in verlieslijdend dierenpark Wildlands

11-03-2019, 14:44 uur | Reacties

De gemeente Emmen blijft belastinggeld steken in Wildlands Adventure Zoo. Het gemeentebestuur leende Wildlands eerder tientallen miljoenen euro's. Maar omdat het dierenpark al enkele jaren verlies lijdt, kan dat geld voorlopig niet terugbetaald worden.

Om ervoor te zorgen dat Wildlands toch open kan blijven, trekt de gemeente nu opnieuw de portemonnee. Dat blijkt uit de meerjarenbegroting voor de periode 2019 tot 2023, die vanochtend werd gepresenteerd.


ZIE OOK: Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

In 2019 spekt de gemeente de dierentuin met 2,2 miljoen euro extra. Voor de vier jaren erna is jaarlijks nog eens 1,8 miljoen euro gereserveerd. In totaal gaat het de komende jaren om een bedrag van 9,4 miljoen euro.

Bezuinigingen
De financiƫle tegenvaller zorgt ervoor dat andere projecten in de gemeente Emmen niet doorgaan, zoals de renovatie van een sportpark en de verhuizing van een bibliotheek. Bovendien moet de gemeente dit jaar zelf 2,8 miljoen euro bezuinigingen, onder meer door te korten op externe adviseurs, groenonderhoud, cultuur en schoonmaakwerk.

Naast de gemeente leenden ook bouwbedrijf VolkerWessels, Waterleidingsmaatschappij Drenthe en de Rabobank geld aan Wildlands. In december vroeg het park deze financiers om uitstel van betaling. Het waterbedrijf dreigde in januari om Wildlands te laten vallen.

ZIE OOK: Wildlands Emmen vraagt financiers om uitstel van betaling

Reacties