Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente blijft geld pompen in verlieslijdend dierenpark Wildlands

11-03-2019, 14.44 uur

De gemeente Emmen blijft belastinggeld steken in Wildlands Adventure Zoo. Het gemeentebestuur leende Wildlands eerder tientallen miljoenen euro's. Maar omdat het dierenpark al enkele jaren verlies lijdt, kan dat geld voorlopig niet terugbetaald worden.

Om ervoor te zorgen dat Wildlands toch open kan blijven, trekt de gemeente nu opnieuw de portemonnee. Dat blijkt uit de meerjarenbegroting voor de periode 2019 tot 2023, die vanochtend werd gepresenteerd.

In 2019 spekt de gemeente de dierentuin met 2,2 miljoen euro extra. Voor de vier jaren erna is jaarlijks nog eens 1,8 miljoen euro gereserveerd. In totaal gaat het de komende jaren om een bedrag van 9,4 miljoen euro.

Bezuinigingen
De financiële tegenvaller zorgt ervoor dat andere projecten in de gemeente Emmen niet doorgaan, zoals de renovatie van een sportpark en de verhuizing van een bibliotheek. Bovendien moet de gemeente dit jaar zelf 2,8 miljoen euro bezuinigingen, onder meer door te korten op externe adviseurs, groenonderhoud, cultuur en schoonmaakwerk.

Naast de gemeente leenden ook bouwbedrijf VolkerWessels, Waterleidingsmaatschappij Drenthe en de Rabobank geld aan Wildlands. In december vroeg het park deze financiers om uitstel van betaling. Het waterbedrijf dreigde in januari om Wildlands te laten vallen.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be