Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dierentuinen sluiten poorten vanwege harde wind

10-03-2019, 15.44 uur

Verschillende dierentuinen in Nederland en België hebben vanmiddag de poorten gesloten. Safaripark Beekse Bergen, Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael zijn sinds 15.00 uur dicht vanwege de storm. Zware windstoten maakten het niet verantwoordelijk meer om bezoekers toe te laten.

"Door de harde wind zijn we helaas genoodzaakt het Safaripark te sluiten voor het restant van deze zondag", laat Beekse Bergen weten in een verklaring. "Door afvallende takken en omgewaaide bomen is het niet veilig voor de dieren en onze gasten."

Op de websites van de Belgische dierentuinen Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael staat dat de parken "preventief gesloten" zijn "omwille van de hevige rukwinden". "Dit om de veiligheid van onze dieren en bezoekers te garanderen. Bedankt alvast voor uw begrip."

Code oranje
Eerder moesten de Efteling en Toverland al attracties sluiten vanwege het weer. In het zuiden van Nederland is op dit moment code oranje van kracht.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be