Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Blijdorp beloont bezoekers die flesjes recyclen

09-03-2019, 20.11 uur

Diergaarde Blijdorp gaat bezoekers belonen als ze plastic flesjes recyclen. Daarvoor heeft de Rotterdamse dierentuin een speciale flessenautomaat neergezet. Door flesjes apart in te zamelen, kan het materiaal gebruikt worden als grondstof voor nieuwe petflessen. De automaat toont een video die laat zien hoe het recycleproces in zijn werk gaat.

Het goede gedrag wordt beloond met korting op een flesje Sourcy-mineraalwater. Bezoekers kunnen ook kiezen voor een donatie aan een zeeschildpaddenproject op Sint Eustatius. Voor het project werkt Blijdorp samen met frisdrankproducent Vrumona en plasticrecycler Morssinkhof Rymoplast.

Blijdorp verkoopt jaarlijks tienduizenden petflesjes. Tot nu toe belandden ze in het restafval. "De plasticsoep wordt een steeds groter probleem en met deze samenwerking zetten alle partijen een stap in de goede richting", zegt dierentuindirecteur Erik Zevenbergen.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be