Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Eerste elementen van Walibi's hybrid coaster Untamed in beeld

05-03-2019, 18.00 uur | Reacties

Walibi Holland toont indrukwekkende nieuwe bouwfoto's van hybrid coaster Untamed. Het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction is druk bezig om de oude houten achtbaan Robin Hood om te bouwen tot een sensationele baan met houten ondersteuningen en een stalen rail.

Untamed telt straks vijf inversies. De eerste die gebouwd wordt, is een zogeheten 'step-up under flip'. Daarna volgt een 'outside stall' van 97 graden. Die extreem scherpe bocht geeft passagiers het gevoel dat ze uit hun stoel vliegen.

Ook een 'micro bunny' - een piepklein heuveltje meteen na de eerste afdaling - krijgt al vorm. De topsnelheid wordt 92 kilometer per uur. Vorige maand werd het hoogste punt van de attractie bereikt, op 36,5 meter hoogte.

Wilderness
De bouw loopt op schema, meldt een woordvoerder aan Looopings. "Er wordt op dit moment hard gewerkt in het Wilderness-gebied. Ook bij Untamed loopt alles volgens planning." Vanaf volgende maand kan iedereen de werkzaamheden met eigen ogen bekijken. Op 6 april gaan de poorten van Walibi weer open. "Als bezoeker krijg je straks een goed beeld van wat je te wachten staat."

De opening van Untamed vindt op 1 juli plaats. Dat is over 118 dagen.

Meer Walibi Holland
Reacties