Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Gloednieuw zwembad van 33 miljoen euro getroffen door brand

27-02-2019, 02.31 uur

Een gloednieuw zwemparadijs in de Belgische stad Kortrijk is getroffen door een enorme brand. Eigenlijk had het ruim 33 miljoen euro kostende zwembadcomplex LAGO Kortrijk Weide komend weekend open moeten gaan voor publiek. Slechts enkele dagen voor de officiële opening sloeg het noodlot toe.

Rond 22.55 uur hoorden omwonenden een explosie rond het gebouw. Vervolgens brak er een brand uit bij de glijbaantoren van het complex. Omdat er niemand aanwezig was, vielen er geen gewonden. Het treinverkeer in de omgeving moest tijdelijk worden stilgelegd. Na zo'n anderhalf uur was het vuur onder controle.

"Er zal nu samen met de brandweer en de uitbater van het zwembad worden gekeken hoe groot de schade is", schrijft de regionale politie in een verklaring. Dat het waterparadijs komend weekend de deuren opent, lijkt nu uitgesloten.

Elektriciteit
"Dit is een ramp voor Kortrijk", zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne in gesprek met Vlaamse media. "Vooral het torengebouw met de waterglijbanen is zwaar getroffen." Hij tast nog in het duister over de oorzaak. "In de vooravond is de elektriciteit van het complex overgezet van de bouwinstallatie naar het gewone elektriciteitsnet. Maar we weten niet of dat er iets mee te maken heeft."

LAGO Kortrijk Weide had vijf verschillende waterglijbanen moeten krijgen, met een totale lengte van zevenhonderd meter. Verder bestaat het bad uit een waterspeeltuin, een lagune, een golfslagbad, twee sauna's en de langste wildwaterbaan van België, met een 160 meter lang parcours. De bouw duurde zestien maanden. Er werd gerekend op 400.000 bezoekers per jaar.

Concurrentie
Het getroffen zwembad ligt op slechts twintig minuten rijden van Bellewaerde Aquapark, het nieuwe waterpark van pretpark Bellewaerde in Ieper. Dat gaat naar verwachting komende zomer open. Om de concurrentie met Bellewaerde aan te kunnen, werd het budget van het bad in Kortrijk vorig jaar nog verhoogd. Ook zijn er om die reden twee extra glijbanen toegevoegd.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be