Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'Italiaans dorp is verantwoordelijk voor 80 procent van kermisindustrie'

26-02-2019, 09.58 uur

Eén onbekend Italiaans dorpje heeft zich ontpopt tot de kermishoofdstad van Europa. Dat vertelt presentator Rick Nieman in een aflevering van de tv-serie Langs Romeinse Wegen. Op een industrieterrein van nog geen vierkante kilometer zijn zo'n honderd bedrijven te vinden die allemaal werkzaam zijn voor de kermiswereld.

Nieman ging langs bij verschillende firma's, die samen "80 procent van de kermisindustrie beheersen". Het gaat niet alleen om attractiebouwers, maar bijvoorbeeld ook om fabrikanten van luxe woonwagens en producenten van knipperende lampjes.

In het dorpje Bergantino wonen ongeveer tweeduizend mensen. "Vrijwel iedereen die er woont, werkt op de één of andere manier voor deze industrie", aldus Nieman. Hij spreekt ook iemand die uitlegt hoe de kermisfabrikanten in het dorp terecht zijn gekomen.

De volledige reportage is te bekijken op de website van de publieke omroep. Het kermisgedeelte begint na veertien minuten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be