Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: Europa-Park geeft voorproefje op terugkeer Piraten in Batavia

06-04-2019, 20.57 uur

Europa-Park maakt fans nu alvast enthousiast voor de terugkeer van de iconische attractie Piraten in Batavia in 2020. Vorig jaar werd de darkride verwoest door een brand, maar inmiddels is de heropbouw in volle gang. Een nieuwe teaservideo verraadt dat de bootjesattractie straks een uitgebreid achtergrondverhaal krijgt.

Het filmpje van vierenhalve minuut introduceert de Nederlander Bartholomeus van Robbemond. Hij gaat met behulp van een schatkaart op zoek naar de magische dolk Keris, die ook wel vuurtijger wordt genoemd. Van Robbemond wordt bijgestaan door zijn otter Jopie.

De scènes zijn opgenomen in de Zuid-Hollande stad Delft. Er komen verschillende bekende elementen uit de afgebrande attractie voorbij, waaronder de oude soundtrack. Ironisch genoeg begint de video met een shot van een haardvuur.

Ontdekkingsreizigers
Het verhaal van Piraten in Batavia hangt samen met de Adventure Club of Europe, een fictieve vereniging van ontdekkingsreizigers. De club kwam eerder voor in het achtergrondverhaal van de vliegsimulator Voletarium, geopend in 2017. Het genootschap is gebaseerd op de gelijkaardige Society of Explorers and Adventurers uit de Disney-parken.

Piraten in Batavia opende in 1987. Het nieuwe verhaal over de magische dolk werd in 2017 - een jaar vóór de brand - al geïntroduceerd aan het publiek. Toen voerde Europa-Park verschillende kleine aanpassingen door, waaronder het toevoegen van de dolk aan één van de scènes.

Ontwerpen
Tot nu toe heeft het Duitse pretpark twee ontwerpen vrijgegeven van de nieuwe versie van Piraten in Batavia: één van het interieur en één van het exterieur.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be