Efteling

Efteling-sprookje Repelsteeltje ruim tweeënhalve maand in onderhoud

25-02-2019, 14:33 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

De Efteling geeft Repelsteeltje een make-over. Het bekende sprookjesfiguur is komend voorjaar ruim tweeënhalve maand niet te zien vanwege een opknapbeurt. Dat heeft het attractiepark vandaag bekendgemaakt. Vanaf maandag 4 maart moeten bezoekers Repelsteeltje missen.

Volgens de huidige planning keert het mannetje pas twaalf weken later weer terug, op woensdag 22 mei. In de tussentijd vindt er groot onderhoud plaats.


ZIE OOK: Efteling-fakir vliegt weer na ruim vier maanden

"Er worden werkzaamheden verricht aan het huisje zelf, zodat het tafereel weer jaren mee kan", legt een woordvoerder uit. "We gaan bijvoorbeeld de boom op het dak verwijderen en vernieuwen. Verder wordt alles gereinigd en opgeknapt." Sprookjes blijven belangrijk voor de Efteling, benadrukt de voorlichter. "Daarom voegen we niet alleen regelmatig sprookjes toe, maar onderhouden we ook de oudere sprookjes goed."

Assepoester
Vorig jaar kwamen sprookjes als De Vliegende Fakir, Sneeuwwitje, de Trollenkoning en het Kabouterdorp al aan de beurt. Op dit moment ondergaat ook Assepoester een onderhoudsbeurt, vanwege de bouw van het nieuwe sprookje De Zes Zwanen.

Repelsteeltje kwam 21 jaar geleden in het Sprookjesbos wonen, tegelijk met de Reus en Klein Duimpje. Bezoekers zien hem in zijn huisje de bekende kreet "Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet" zingen, terwijl een lakei stiekem aan de deur luistert. Het sprookje is een ontwerp van Ton van de Ven.

ZIE OOK: Efteling geeft kijkje achter de schermen bij opknapbeurt Sneeuwwitje

Reacties