Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park heropent themagebied minder dan een jaar na enorme brand

25-02-2019, 05.29 uur | Reacties

Europa-Park weet van aanpakken. Het Duitse attractiepark werd op 26 mei 2018 getroffen door een enorme brand, die het Scandinavische themagebied grotendeels verwoestte. Al binnen een jaar na het incident zal het parkdeel opnieuw opgebouwd zijn.

Dat heeft Europa-Park bekendgemaakt. Op vrijdag 24 mei 2019 vindt de officiële heropening van themadeel Scandinavië plaats. Vorige maand presenteerde het park al een eerste ontwerp van het vernieuwde Scandinavische dorp, met winkeltjes en restaurants. Volgens directeur Michael Mack wacht in de kelder van het gebied straks "een verrassing".


ZIE OOK: Foto's: nasleep van megabrand in Europa-Park

De naastgelegen wildwaterbaan Fjord Rafting wordt deze winter voorzien van een nieuwe tunnel, zo onthulde Mack eerder. Overigens was de attractie tot ieders verbazing twee weken na de brand alweer operationeel. Afgebrande decorstukken werden aan het oog onttrokken met behulp van zeilen.

Piraten
De vuurzee heeft vorig jaar ook de iconische darkride Piraten in Batavia in as gelegd. Die attractie gaat naar verwachting in 2020 weer open.

ZIE OOK: Eerste ontwerp: Europa-Park brengt afgebrand themagebied weer tot leven

Reacties