Efteling

Efteling-boot vaart door Amsterdamse grachten

20-02-2019, 10:26 uur | Reacties

De Efteling heeft nu een eigen rondvaartboot. In de Amsterdamse grachten vaart sinds gisteren een speciale boot met reclame voor het grootste attractiepark van de Benelux. Op het knalrode vaartuig staan afbeeldingen van houten achtbaan Joris en Draak, de Python en het Sprookjesbos, met daarbij de tekst 'Visit Efteling Theme Park Resort'.

Dat moet buitenlandse toeristen in Amsterdam over de streep trekken om een bezoek te brengen aan het sprookjespark in Kaatsheuvel. De opvallende Efteling-boot is de komende jaren onderdeel van de rederij Lovers Canal Cruises.


ZIE OOK: Efteling lanceert Chinese website

De reclame verscheen op een veertig jaar oude rondvaartboot met de naam André van Duin, goed voor 122 passagiers. Gistermiddag vond de officiële ingebruikname plaats in het bijzijn van Efteling-directeur Fons Jurgens, Dirk Lubbers van Tourism Group International en Roodkapje.

Buitenland
De Efteling wil het komende decennium doorgroeien naar zo'n zeven miljoen bezoekers per jaar. Die stijging moet voornamelijk uit het buitenland komen. Daarom maakt het park steeds vaker reclame gericht op internationale toeristen. In 2017 werden er nog 5,18 miljoen bezoekers verwelkomd.ZIE OOK: 'Buitenlanders vinden Efteling leuker dan Nederlanders'

Reacties