Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Medewerker Europa-Park breekt wereldrecord traplopen

19-02-2019, 20.35 uur

Een medewerker van het Duitse attractiepark Europa-Park heeft een bijzonder wereldrecord op zijn naam staan. Fitnesscoach André Weinand sleepte afgelopen weekend de wereldtitel 'traplopen in de wacht. Hij verbrak daarbij zijn eigen record met negen minuten.

De sportieve Duitser legde de verticale afstand van 42,195 kilometer in tien uur en vier minuten af. Weinand trainde onder andere in het trappenhuis van het viersterrenhotel Bell Rock in Europa-Park. "In de weken voor het kampioenschap trainde hij zelfs drie keer per week, soms wel zes uur achter elkaar", meldt een woordvoerder.

De trappenhuismarathon vond voor de vijfde keer plaats. Deelnemers werden uitgedaagd om 84.000 treden en meer dan vijfduizend etages zo snel mogelijk af te leggen in een dertien etages tellend gebouw in Hannover. Europa-Park-werknemer Weinand ging maar liefst 194 keer op en neer.

In 2020 hoopt de recordhouder onder de tien uur uit te komen.

Europa-Park telt op dit moment vijf themahotels. De zesde gaat in mei open. Blikvanger van hotel Bell Rock is een acht verdiepingen tellende vuurtoren van 35 meter hoog.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be