Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland veilt onderdelen van oude houten achtbaan Robin Hood

22-02-2019, 14.11 uur | Reacties

Pretparkfans krijgen de kans om een stukje van de oude Walibi-achtbaan Robin Hood in huis te halen. Het attractiepark gaat achttien verschillende onderdelen van de bekende houten achtbaan veilen, waaronder enorme decoraties, een wiel, een kettinghaak en een staalkabel.

Ook een veiligheidsbeugel, een bout en een kettingschakel gaan onder de hamer. Het meest bijzondere veilingitem is ongetwijfeld een volledig karretje van de Robin Hood, met zes zitplaatsen. Dat gevaarte is 3,3 meter lang, 1,3 meter breed en 1,6 meter hoog. Het bakje weegt maar liefst tweeduizend kilo.

De veiling vindt op zaterdag 16 maart om 14.00 uur plaats in het pretpark. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Opkikker. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden verplicht. Meebieden kan vanaf 20 euro. Alle kavels staan in een pdf-bestand.

Over de kop
Op 28 oktober 2018 was Robin Hood voor het laatst geopend. Deze winter wordt de achtbaan omgebouwd tot een hybrid coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. De nieuwe baan - die hoger, sneller en langer wordt - heet Untamed. Passagiers gaan straks vijf keer over de kop.Reacties