Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland veilt onderdelen van oude houten achtbaan Robin Hood

22-02-2019, 14.11 uur

Pretparkfans krijgen de kans om een stukje van de oude Walibi-achtbaan Robin Hood in huis te halen. Het attractiepark gaat achttien verschillende onderdelen van de bekende houten achtbaan veilen, waaronder enorme decoraties, een wiel, een kettinghaak en een staalkabel.

Ook een veiligheidsbeugel, een bout en een kettingschakel gaan onder de hamer. Het meest bijzondere veilingitem is ongetwijfeld een volledig karretje van de Robin Hood, met zes zitplaatsen. Dat gevaarte is 3,3 meter lang, 1,3 meter breed en 1,6 meter hoog. Het bakje weegt maar liefst tweeduizend kilo.

De veiling vindt op zaterdag 16 maart om 14.00 uur plaats in het pretpark. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Opkikker. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden verplicht. Meebieden kan vanaf 20 euro. Alle kavels staan in een pdf-bestand.

Over de kop
Op 28 oktober 2018 was Robin Hood voor het laatst geopend. Deze winter wordt de achtbaan omgebouwd tot een hybrid coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. De nieuwe baan - die hoger, sneller en langer wordt - heet Untamed. Passagiers gaan straks vijf keer over de kop.



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be