Thorpe Park Resort

Pretpark protesteert tegen bejaardentehuis

18-02-2019, 18:06 uur | Reacties

Een attractiepark in Groot-Brittannië is fel tegen plannen voor de komst van een bejaardentehuis in de buurt. Vlakbij het Engelse Thorpe Park zou een verzorgingstehuis met 79 appartementen gebouwd moeten worden. Het pretpark vreest dat de senioren zullen klagen over geluidsoverlast door de achtbanen en gillende bezoekers.

Parkeigenaar Merlin Entertainments heeft protest aangetekend tegen de bouwplannen van projectontwikkelaar Eden Retirement Living, melden Britse media. "We willen onze positie beschermen", staat in een verklaring. De firma is bang dat het bejaardentehuis "de activiteiten van het park aanzienlijke schade toebrengt".


ZIE OOK: Efteling zoekt oplossing voor geluidsoverlast door shows

Klachten over geluidsoverlast zouden gevolgen kunnen hebben voor nieuwe attracties. Mocht de gemeenteraad geen gehoor geven aan het verzoek van Merlin, dan overweegt het moederbedrijf juridische stappen.

Uitgesteld
Eigenlijk had de bouwvergunning afgelopen week goedgekeurd moeten worden door de gemeente. Naar aanleiding van de discussie werd de beslissing op het laatste moment tot nader order uitgesteld.

In Thorpe Park staan zeven verschillende achtbanen, waaronder de 62,5 meter hoge lanceerachtbaan Stealth, de wing coaster Swarm en de multi-inversion coaster Colossus, die tien keer over de kop gaat.

ZIE OOK: Buurtbewoners Europa-Park klagen over licht- en geluidsoverlast

Reacties