Gardaland Resort

Gardaland opent vernieuwde achtbaan en walkthrough-attractie

03-04-2019, 17:34 uur | ReactiesFoto: theparks.it

Het Italiaanse pretpark Gardaland heeft 2019 omgedoopt tot 'Year of Magic'. Ter gelegenheid daarvan presenteerde men afgelopen weekend een vernieuwde achtbaan en een nieuwe walkthrough-attractie. Daarnaast opent binnenkort het 128 kamers tellende Gardaland Magic Hotel.

De dertig meter hoge rollercoaster Sequoia Adventure - die vorig jaar gesloten bleef - gaat voortaan door het leven als Sequoia Magic Loop. Natuurlijke tinten hebben plaatsgemaakt voor felle kleuren. Zo kwamen er paarse, roze en blauwe steunpilaren en roze karretjes. Ook de houten schuttingen rond het station werden roze geverfd. Verder zijn er enkele witte sterren op de constructie geplakt.


ZIE OOK: Gardaland onthult themakamers van nieuw hotel

Sequoia Magic Loop is een zogenoemde screaming squirrel-achtbaan van attractiebouwer S&S Sansei, waar wereldwijd slechts drie exemplaren van bestaan. Het compacte parcours bestaat uit een kettinglift en drie langgerekte inversies onder elkaar. De bizarre attractie opende in 2005.

Rondleiding
De nieuwe walkthrough Foresta Incantata is gebouwd op de oude locatie van een rondritje in westernthema. Een acteur geeft bezoekers een rondleiding door een 'betoverd bos' met beelden van onder meer paddenstoelen en eenhoorns. Interactieve elementen ontbreken. Wel wordt er gebruikgemaakt van schermen en videoprojecties.

Verder zijn verspreid over het park nog wat willekeurige toverattributen neergezet. Een entreebewijs kost dit jaar 41 euro aan de kassa. Het Magic Hotel gaat eind mei open. In 2020 wil Gardaland een waterpark openen, blijkt uit nieuwe aankondigingsborden. Details zijn nog niet bekend.

ZIE OOK: Nieuw thema en andere naam voor bizarre achtbaan in Gardaland

Reacties