Pairi Daiza

Belgische dierentuin redt olifantje uit Artis

16-02-2019, 18:23 uur | Reacties

Een Belgisch dierenpark heeft een olifantje uit de Amsterdamse dierentuin Artis kunnen redden. Bij Sanuk, een 2-jarig Aziatisch olifantenkalfje in Artis, werd onlangs het dodelijke herpesvirus vastgesteld. Slechts enkele minuten nadat de ziekte werd ontdekt, schakelde Artis de hulp van dierenpark Pairi Daiza in.

Bij drie gezonden olifanten in Pairi Daiza namen verzorgers onmiddellijk bloedplasma af, dat met spoed naar Nederland werd gebracht. Dankzij het snelle ingrijpen kon het immuunsysteem van Sanuk verstrekt worden, waardoor het dier weerstand kon bieden tegen het virus. Hij is nu aan de beterende hand.


ZIE OOK: Grootste dierentuin van de Benelux breekt bezoekersrecord

"We hopen dat Sanuk na onze snelle interventie nog een mooi en lang leven zal leiden, waarbij hij het symbool zal worden van onze strijd om een vaccin te vinden tegen olifantenherpes", staat in een verklaring van Pairi Daiza. Het park zegt zeer tevreden te zijn over de samenwerking met Artis. Men roemt "de professionaliteit van onze Amsterdamse collega's".

Kanaries
De Belgische dierentuin zet zich regelmatig in om dieren te redden. Zo werd eerder deze maand hemel en aarde bewogen om 2020 kanaries en parkieten op te kunnen vangen in het park, nadat ze door de Israëlische douane waren geweigerd. Dat is gelukt.

Pairi Daiza is het best bezochte dierenpark van de Benelux, met bijna twee miljoen bezoekers per jaar. Artis verwelkomde vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers.

ZIE OOK: Nog nooit zo veel bezoekers voor dierentuin Artis

Reacties