Elysium City

Plannen voor Disneyland-achtig megapretpark in Spanje

17-02-2019, 18:50 uur | Reacties

Een Amerikaans bedrijf heeft plannen voor de bouw van een Disneyland-achtig themapark in Spanje. Projectontwikkelaar Cora Global Concepts wil in de West-Spaanse gemeente Castilblanco een gigantisch pretpark uit de grond stampen, inclusief een vijfsterrenhotel met een casino, een waterpark, een conferentiecentrum, een golfbaan en een sportcomplex.

Het project wordt Elysium City genoemd. De werkzaamheden moeten nog dit jaar beginnen, zodat de opening van de eerste fase kan plaatsvinden in 2023. Met de bouw is ongeveer 3 miljard euro gemoeid. Over de financiering zijn verder geen details bekendgemaakt.


ZIE OOK: Opening van megapretpark Londen voor de vijfde keer uitgesteld

In het eerste openingsjaar wordt gerekend op zo'n vier miljoen bezoekers, waarvan twee miljoen voor het attractiepark. Later moeten er onder meer meerdere hotels en een racebaan toegevoegd worden. De initiatiefnemers hebben 1200 hectare land tot hun beschikking.

Walt Disney
Cora Global Concepts was eerder betrokken bij verschillende bouwprojecten in het Amerikaanse Disneyland Resort in Californië. Directeur John Cora werkte meer dan dertig jaar voor The Walt Disney Company.

Spanje is in de jaren tachtig geruime tijd in beeld geweest als mogelijke locatie voor een Europees Disney-resort. Uiteindelijk werd gekozen voor Frankrijk. Disneyland Paris opende in 1992.

ZIE OOK: Bouw van megapretpark Nature Wonder World gaat niet door

Reacties