Attractiepark Toverland

Toverland past minimumlengte voor nieuwe achtbaan aan

14-02-2019, 11:47 uur | Reacties

Toverland heeft goed nieuws voor kleinere bezoekers. De minimumlengte voor de spectaculaire achtbaan Fenix wordt verlaagd. Tot nu toe moesten waaghalzen 140 centimeter lang zijn om een ritje te mogen maken. Vanaf de start van het zomerseizoen is de wing coaster geschikt voor personen vanaf 132 centimeter.

"Deze winter hebben we de minimumlengte voor Fenix nog eens onder de loep genomen", vertelt een woordvoerster van het Limburgse attractiepark aan Looopings. De beslissing werd genomen in overleg met keuringsinstantie TÜV en de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. "We denken dat we er heel wat kleinere gasten blij mee zullen maken."


ZIE OOK: Zo fotogeniek is de nieuwe wing coaster van Toverland

Fenix ging op 7 juli 2018 open. De veertig meter hoge achtbaan - met zitplaatsen naast de baan - behaalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Passagiers gaan drie keer over de kop. "Hoewel de achtbaan behoorlijk heftig is, merkten we het afgelopen seizoen dat ook wat jongere gasten er al in durven", zegt de voorlichtster.

Borden
Elke Fenix-trein heeft vier XL-zitplaatsen, bedoeld voor corpulentere bezoekers. Voor die stoelen blijft de minimumlengte van 140 centimeter gelden. "Op borden in het station kun je voortaan zien welke plekken vanaf 132 centimeter toegankelijk zijn." Het zomerseizoen van Toverland begint op zaterdag 30 maart.

ZIE OOK: Extra scène bij nieuwe achtbaan Toverland niet op tijd af

Reacties