Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland past minimumlengte voor nieuwe achtbaan aan

14-02-2019, 11.47 uur

Toverland heeft goed nieuws voor kleinere bezoekers. De minimumlengte voor de spectaculaire achtbaan Fenix wordt verlaagd. Tot nu toe moesten waaghalzen 140 centimeter lang zijn om een ritje te mogen maken. Vanaf de start van het zomerseizoen is de wing coaster geschikt voor personen vanaf 132 centimeter.

"Deze winter hebben we de minimumlengte voor Fenix nog eens onder de loep genomen", vertelt een woordvoerster van het Limburgse attractiepark aan Looopings. De beslissing werd genomen in overleg met keuringsinstantie TÜV en de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard. "We denken dat we er heel wat kleinere gasten blij mee zullen maken."

Fenix ging op 7 juli 2018 open. De veertig meter hoge achtbaan - met zitplaatsen naast de baan - behaalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Passagiers gaan drie keer over de kop. "Hoewel de achtbaan behoorlijk heftig is, merkten we het afgelopen seizoen dat ook wat jongere gasten er al in durven", zegt de voorlichtster.

Borden
Elke Fenix-trein heeft vier XL-zitplaatsen, bedoeld voor corpulentere bezoekers. Voor die stoelen blijft de minimumlengte van 140 centimeter gelden. "Op borden in het station kun je voortaan zien welke plekken vanaf 132 centimeter toegankelijk zijn." Het zomerseizoen van Toverland begint op zaterdag 30 maart.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be