Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Streep door plan voor Bassie & Adriaan-pretpark

12-02-2019, 06.44 uur

Er komt toch geen Bassie & Adriaan-pretpark in Vlaardingen. Eind vorig jaar lanceerde een politieke partij in de Zuid-Hollandse stad een plan voor een themapark rond de beroemde clown en acrobaat. Dat zou gebouwd moeten worden op de plek van een leegstaand sportpark.

Nu is duidelijk dat op dat terrein de komende jaren enkele honderden woningen zullen verrijzen. Bouwbedrijf Heijmans en de gemeente Vlaardingen hebben daarvoor een intentieverklaring getekend. Het attractiepark gaat om die reden niet door.

Toch geeft mede-initiatiefnemer Ben Vuijk de moed niet helemaal op. Hij denkt dat het attractiepark wellicht wel op een andere plek gerealiseerd kan worden. Concrete ideeën zijn er echter nog niet.

Erg makkelijk
Bij de presentatie van het plan in november bleek al dat de bedenkers wel erg makkelijk dachten over het neerzetten van een pretpark. "Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken", vertelde één van de initiatiefnemers. "En in België tik je wat goedkope attracties op de kop."

Vlaardingen werd gezien als een geschikte locatie, omdat veel scènes uit de beroemde kinderserie daar zijn opgenomen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be