Speelpark Oud Valkeveen

Pretpark in Noord-Holland mag nieuwe achtbaan bouwen

09-02-2019, 17:50 uur | Reacties

Een Noord-Hollands pretpark heeft toestemming gekregen om een nieuwe achtbaan te bouwen. Speelpark Oud Valkeveen lag lang overhoop met de gemeente over de bouwvergunning van een nieuwe junior coaster. De Commissie Bezwaarschiften van de gemeente Gooise Meren oordeelt nu dat de vergunning terecht is verleend.

Verschillende omwonenden hadden bezwaar aangetekend. Ook de gemeente was er niet blij mee dat de vergunning in eerste instantie verleend was. Dat gebeurde namelijk alleen omdat er niet op tijd gereageerd werd op de aanvraag.


ZIE OOK: Noord-Hollands pretpark kondigt nieuwe achtbaan aan

Buurtbewoners vrezen dat Oud Valkeveen steeds meer mechanische attracties neerzet in plaats van niet-mechanische speeltoestellen. Dat zou voor meer overlast zorgen. De commissie ziet echter geen aanknopingspunten om daar onderscheid tussen te maken.

Draken
De nieuwe rollercoaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla gaat Drakenbaan heten. In april vindt de opening plaats, bevestigt directeur Michael van de Kuit aan Looopings. Afgelopen zomer verscheen al een aankondiging in het park.

In Oud Valkeveen stond al één kinderachtbaan, geopend in 2013. De directie heeft ook plannen voor een familieachtbaan van de Duitse firma Zierer. Die zou in het voorjaar van 2020 open moeten gaan.

ZIE OOK: Ruzie tussen pretpark en gemeente kost honderdduizenden euro's

Reacties