Pairi Daiza

Populairste dierentuin van de Benelux verbant plastic rietjes

08-02-2019, 15:17 uur | Reacties

De best bezochte dierentuin van de Benelux doet plastic rietjes in de ban. Het Belgische dierenpark Pairi Daiza, goed voor bijna twee miljoen bezoekers per jaar, wil de hoeveelheid wegwerpplastic beperken. Daarom worden er vanaf april geen plastic rietjes meer aangeboden.

Voor bezoekers die toch graag een rietje willen gebruiken, komt er een milieuvriendelijk alternatief. Zij kunnen een set van vier herbruikbare rietjes aanschaffen. De prijs is nog niet bekendgemaakt. Met de maatregel spaart het park naar eigen zeggen bijna een half miljoen rietjes per jaar uit.


ZIE OOK: Disneyland Paris doet rietjes in de ban

"We zoeken altijd naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, door onze gewoontes te veranderen", staat in een verklaring op Facebook. "Rietjes eindigen regelmatig in de natuur. Dat veroorzaakt ernstige schade voor flora en fauna."

Naast Pairi Daiza is onder meer de Rotterdamse dierentuin Blijdorp gestopt met plastic rietjes. Daar zijn ze vervangen door varianten gemaakt van de plantaardige stof melkzuur. Eerder kondigden grote Europese attractieparken als Disneyland Paris, Alton Towers en PortAventura World al vergelijkbare maatregelen aan.

ZIE OOK: Tientallen Europese dagattracties verbannen rietjes

Reacties