Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vernieuwt PandaDroom: attractie krijgt eindelijk nieuwe film én andere naam

11-03-2019, 20.33 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling heeft plannen voor een grootschalige renovatie van PandaDroom. Ruim zeventien jaar na de opening wordt de attractie eindelijk voorzien van een nieuwe 4D-film. Ook komt er een andere naam: Fabula. Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings. Het sprookjespark wil het nieuws nog niet bevestigen.

Er is bewust gekozen voor een naam die ook door internationale bezoekers goed uit te spreken is. De slogan van Fabula wordt 'Droom van het Dierenrijk'. Net als de huidige film staat de nieuwe film wederom in het teken van de natuur. Ook de souvenirwinkel en het restaurant bij de uitgang worden vernieuwd.

Gesloopt
De precieze sluitingsdatum van PandaDroom is nog niet bekend. In de buurt van de attractie vinden later dit jaar meer werkzaamheden plaats. De Bob, die pal naast PandaDroom ligt, wordt vanaf september gesloopt om plaats te maken voor de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Daar investeert de Efteling 15 miljoen euro in.

Over het vernieuwen van PandaDroom wordt al jaren gesproken. Eigenlijk zou er in 2016 al een nieuwe film komen. Dat ging uiteindelijk niet door. Vorig jaar werd bekend dat het contract met het Wereld Natuur Fonds (WNF) verlengd zou worden tot eind 2020.

Problemen
Efteling-fans hebben al sinds de opening in 2002 geen goed woord over voor PandaDroom. Waar andere Efteling-attracties juist als doel hebben om bezoekers onder te dompelen in een andere wereld, worden toeschouwers hier bewust geconfronteerd met problemen in de echte wereld. Achtereenvolgens zijn dat smeltende ijskappen, sleepnetten op de zeebodem en houtkap in het oerwoud. Vervolgens wordt het publiek aangespoord om tegen betaling lid te worden van het WNF.

Bovendien zijn de speciale effecten en de 3D-techniek in de loop der jaren behoorlijk verouderd geraakt. De roep om de sluiting van de gedateerde attractie werd de afgelopen jaren dan ook steeds luider.

Commentaar
De Efteling wil op dit moment nog geen commentaar geven op de uitgelekte plannen. "We komen later met meer informatie over de toekomst van PandaDroom", laat een woordvoerster weten.

2019 lijkt het jaar van de vernieuwde attracties te worden. Op dit moment zijn De Oude Tufferbaan en Carnaval Festival gesloten voor grootschalige renovaties. Die kosten bij elkaar opgeteld bijna 5 miljoen euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be