Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vernieuwt Oude Tufferbaan: straks niet meer zelf sturen

12-02-2019, 10.03 uur

De Efteling bevestigt plannen voor een opknapbeurt van De Oude Tufferbaan. Vanaf maandag 18 februari ondergaat de klassieke attractie met oldtimers een grote renovatie. In krap twee maanden tijd worden het besturingssysteem, de rail en de voertuigen voor 1,8 miljoen euro vervangen. Er komen nieuwe voertuigen en nieuwe scènes.

Dat heeft het sprookjespark zojuist bekendgemaakt. De bekende T-Fordjes uit 1984 moeten wijken voor auto's en pick-ups. Bij de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog. Passagiers kunnen straks niet meer zelf meesturen met het voertuig, maar alleen nog zelf claxonneren. Ook hebben de nieuwe karretjes muziek aan boord.

"De ritbeleving wordt straks een stuk interactiever", vertelt een woordvoerster. Er komen verschillende scènes met boerderijdieren die reageren als inzittenden de claxon gebruiken. Dankzij een dubbel instapstation wordt de capaciteit van de familieattractie verhoogd.

Duurzamer
Tot slot wordt De Oude Tufferbaan een stukje duurzamer: alle bestaande lampen worden vervangen door led-verlichting. "We houden ook onze oudere attracties graag passend bij deze tijd", aldus de voorlichtster.

Looopings maakte in juli vorig jaar voor het eerst melding van de verbouwingsplannen. Een nieuwe plattegrond, die begin deze maand gepubliceerd werd, verraadde al hoe de nieuwe karretjes eruit komen te zien.

Carnaval Festival
Op 19 april moeten de aanpassingen af zijn. De Oude Tufferbaan opende 35 jaar geleden, tegelijk met Carnaval Festival. Ook die attractie ondergaat komend voorjaar een ingrijpende onderhoudsbeurt.Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be