Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Interactieve Twinkeltoorts in de Efteling blijkt niet goed te werken: 'Miskoop'

03-02-2019, 20.19 uur

De interactieve Twinkeltoorts van de Efteling, waarmee bezoekers zelf verschillende effecten kunnen activeren, is niet de moeite waard. Tot die conclusie komt Efteling-liefhebber Friso Geerlings. Hij onderwierp het nieuwe souvenirtje vandaag aan het grondige test, maar het resultaat viel behoorlijk tegen.

De Efteling presenteerde in december speciale toverstokken die bezoekers laten 'toveren' op zeven verschillende plekken in themagebied Fantasierijk. Zo'n anderhalve maand na de introductie functioneert het systeem allesbehalve vlekkeloos, concludeert Geerlings.

"Bijna geen enkel effect werkt helaas", schrijft hij op Twitter. "Ook bij andere bezoekers met andere toortsen. Onder andere de Schatkist, het Pardoes-beeld en de Zonnewijzer geven niet thuis." Ramon Heeren vult aan: "We hebben echt elke beweging gemaakt plus gekeken naar andere bezoekers. Het werkt belabberd."

20 euro
Geerlings - werkzaam voor online Efteling-encyclopedie Eftepedia - zou de Twinkeltoorts nu aan niemand aanbevelen. "Ook in Symbolica, waar de toorts zou moeten reageren op de aanwezigheid van Pardoes, gebeurde er niks", laat hij aan Looopings weten. "20 euro voor een staf die het op de helft van de plekken niet doet, dat is een miskoop."

Bovendien zijn meerdere effecten óók te activeren zónder Twinkeltoorts, zoals de Kluis op het Dwarrelplein en de Schatkist op de Pardoes Promenade. "Dat is gewoon stom."

Problemen
Bij de introductie kampten de toortsen en effecten ook al met technische problemen. Daarom besloot de Efteling de souvenirs al binnen één dag uit de winkel te halen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be