Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Actievoerders blijven boos op de Efteling ondanks aanpassingen Carnaval Festival

30-01-2019, 18.33 uur

De actiegroep die al jaren strijdt tegen 'racistische' Efteling-attracties laat vandaag opnieuw van zich horen. Nu de Efteling besloten heeft om enkele omstreden scènes in de attractie Carnaval Festival aan te passen, hebben de actievoerders eindelijk hun zin gekregen. Toch zijn ze nog steeds boos op het attractiepark.

De initiatiefnemers van de groepering Stop Oppressive Stereotypes (SOS) vinden het schandalig dat de Efteling "racisme blijft ontkennen". Het park claimt dat de attractie op eigen initiatief wordt aangepast, dus niet naar aanleiding van bezwaren van de actiegroep.

Maar zonder het aanhoudende geklaag van de antiracismeclub was dat nooit gebeurd, denkt SOS. "Lachwekkend", staat in een verklaring op Facebook. "Ze doen precies het tegenovergestelde van wat nodig is. Ze blijven stug hun racistische misdaden ontkennen en camoufleren dit alleen. Wij hebben gewoon massa's bewijs waarmee wij kunnen aantonen wat een leugenaars ze zijn, daar in het bestuur van de Efteling."

Kinderen
De Efteling neemt geen verantwoordelijkheid, aldus SOS. "Het is typerend dat de Efteling nu wil doen alsof onze acties niets te maken hadden met het besluit. Typerend voor het ontkennen van racisme, waar Nederland kampioen in is. Laat staan dat er gewerkt wordt aan herstel van de schade die ze jarenlang hebben aangericht door kinderen te besmeuren met racisme."

Stop Oppressive Stereotypes kwam voor het eerst in het nieuws in juni 2016, toen de Efteling aangaf best met de klagers in gesprek te willen. Daarna bleef het lang stil.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be