Efteling

Efteling-bezoekers nemen afscheid van Oude Tufferbaan: veertig minuten wachten

17-02-2019, 18:13 uur | ReactiesFoto: @izaak3s, @msnguy90

Veel Efteling-bezoekers hebben gebruikgemaakt van de kans om afscheid te nemen van De Oude Tufferbaan. Op de voorlopig laatste openingsdag van de klassieke familieattractie bedroeg de wachttijd maar liefst veertig minuten. Daarmee was het de langste wachtrij in het park.

Vanaf morgen is de oldtimerbaan uit 1984 twee maanden lang gesloten voor een renovatie. Daarbij worden alle karretjes vervangen. Vandaag konden bezoekers voor de allerlaatste keer zelf sturen. Na de opknapbeurt is dat niet meer mogelijk.


ZIE OOK: Efteling vernieuwt Oude Tufferbaan: straks niet meer zelf sturen

Er komt wel een interactief element bij: verschillende boerderijdieren langs de baan reageren straks als passagiers de claxon in de nieuwe voertuigen gebruiken.

Kapot
Vandaag bleek maar weer eens dat de onderhoudsbeurt geen dag te vroeg komt: van de zeventien voertuigen die in eerste instantie rondjes reden, waren er nog maar zes in gebruik. De rest van de oldtimers was kapot.

De bekende T-Fordjes worden ingeruild voor auto's en pick-ups. Wat er met de oude wagentjes gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. "Waarschijnlijk worden ze gewoon afgevoerd", vertelt een Efteling-voorlichtster aan Looopings. "Misschien houden we er zelf één of twee apart als herinnering."ZIE OOK: Medewerker Efteling gooit roekeloze bezoeker uit attractie

Reacties