Walibi Holland

Nieuwe Walibi-achtbaan Untamed gaat vijf keer over de kop

23-01-2019, 19.03 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan van Walibi Holland is niet weggelegd voor bezoekers met een zwakke maag. Rollercoaster Untamed, die op 1 juli wordt geopend, gaat maar liefst vijf keer over de kop. Dat bevestigt Walibi-directrice Mascha van Till in gesprek met Looopings. Wat voor elementen er precies komen, maakt het pretpark de komende maanden bekend.

De oude houten achtbaan Robin Hood wordt deze winter omgebouwd tot een sensationele hybrid coaster van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC), met houten ondersteuningen en een stalen rail. De stalen baan zorgt ervoor dat Walibi heftige inversies kan toevoegen. Tot nu toe heeft geen enkele hybrid coaster van RMC meer inversies.


ZIE OOK: Spectaculaire vrije val in nieuwe achtbaan Walibi Holland

Robin Hood ging niet over de kop. Untamed wordt ook hoger, sneller en langer dan de oude baan. Na de ombouw is de coaster 36,5 meter hoog en 1085 meter lang. De nieuwe baan haalt straks een topsnelheid van 92 kilometer per uur.

Achteruit
In Nederland deelt Untamed het inversierecord met de hangende achtbaan Condor, ook gelegen in Walibi Holland. Walibi's boomerang coaster Speed of Sound laat passagiers zes keer over de kop gaan, omdat het parcours daar zowel voor- als achteruit wordt afgelegd.

ZIE OOK: Walibi Holland onthult snelheid, lengte en eerste element van nieuwe achtbaan Untamed

Reacties