Disneyland Paris

Na vierhonderd dagen nog steeds geen duidelijkheid over gesloten spookhuis Disneyland

11-02-2019, 20:20 uur | Reacties

Zelfs na vierhonderd dagen is er nog geen duidelijkheid over het spookhuis van Disneyland Paris. Phantom Manor werd op maandag 8 januari 2018 gesloten voor een grote onderhoudsbeurt. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en weten we nog steeds niet wanneer de populaire attractie weer opengaat.

Ook is niet duidelijk wat er precies is veranderd. Tot nu toe heeft Disneyland één korte video en één foto naar buiten gebracht.


ZIE OOK: Video: Disneyland Paris onthult plannen voor spookhuis Phantom Manor

Eigenlijk had het iconische spookhuis - gebaseerd op de Haunted Mansion-attracties in andere Disney-resorts - in de herfst van 2018 open moeten gaan. Dat is niet gelukt, onder meer vanwege het aantreffen van asbest op het dak van de attractie. Daarna sprak Disney over een heropening in "begin 2019". Inmiddels is dat bijgesteld naar "voorjaar 2019".

Aannames
In de wandelgangen wordt gesproken over een heropening over precies drie maanden, op zaterdag 11 mei. Disneyland Paris benadrukt dat er officieel nog niets bekend is gemaakt. "Dergelijke geruchten worden vaak de wereld in geholpen door aannames naar aanleiding van interne onderhoudsschema's, die niet officieel zijn en voortdurend worden aangepast", staat in een verklaring die naar fansites werd gestuurd.

"Tot nu toe is er geen officiële openingsdatum van Phantom Manor bekend. We willen niet dat gasten teleurgesteld zijn als ze een bezoek plannen gebaseerd op verkeerde info." Verder ontkent Disney dat de opening meermaals is uitgesteld. "We hebben nooit een specifieke datum genoemd om speculaties te voorkomen."

Verboden
Ondertussen hebben fansites de opdracht gekregen om alle verwijzingen naar een mogelijke heropening op 11 mei te verwijderen. "Het delen van informatie uit interne documenten is verboden. We vragen nog een klein beetje geduld."

ZIE OOK: Disneyland Paris deelt exclusieve foto van opknapbeurt Phantom Manor

Reacties