Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Legoland heeft spijt van virtualreality-achtbaan: 'Werkte niet goed

19-01-2019, 12.26 uur

Na slechts één seizoen neemt Legoland in Duitsland alweer afscheid van een virtualreality-achtbaan. De virtuele rollercoaster Das Große LEGO Rennen, die vorig jaar met veel bombarie gepresenteerd werd, is nu al verleden tijd.

"We zullen de VR-beleving komend seizoen niet aanbieden", bevestigt een woordvoerder van Legoland Deutschland. "We waren niet 100 procent tevreden over de ervaring. Het afgelopen jaar kampten we met veel technische problemen en lange wachtrijen. Het werkte niet goed, zelfs na meerdere pogingen om de problemen te verhelpen."

De achtbaan blijft bestaan, maar dan zonder virtualreality-brillen. Het gaat om een 16 meter hoge wilde muis van de Duitse fabrikant Mack Rides. De topsnelheid bedraagt zo'n 56 kilometer per uur. Het nieuwe thema en de nieuwe naam blijven behouden. In het verleden ging de attractie door het leven als Project X.

Zusterpark
Vorig jaar besloot het Italiaanse zusterpark Gardaland al om te stoppen met een virtualreality-achtbaan. Ook Bobbejaanland in België ondervond in 2018 veel problemen met virtualreality-headsets bij een rollercoaster.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be