Legoland Deutschland Resort

Legoland heeft spijt van virtualreality-achtbaan: 'Werkte niet goed

19-01-2019, 12:26 uur | Reacties

Na slechts één seizoen neemt Legoland in Duitsland alweer afscheid van een virtualreality-achtbaan. De virtuele rollercoaster Das Große LEGO Rennen, die vorig jaar met veel bombarie gepresenteerd werd, is nu al verleden tijd.

"We zullen de VR-beleving komend seizoen niet aanbieden", bevestigt een woordvoerder van Legoland Deutschland. "We waren niet 100 procent tevreden over de ervaring. Het afgelopen jaar kampten we met veel technische problemen en lange wachtrijen. Het werkte niet goed, zelfs na meerdere pogingen om de problemen te verhelpen."


ZIE OOK: Legoland introduceert virtualreality-achtbaan

De achtbaan blijft bestaan, maar dan zonder virtualreality-brillen. Het gaat om een zestien meter hoge wilde muis van de Duitse fabrikant Mack Rides. De topsnelheid bedraagt zo'n 56 kilometer per uur. Het nieuwe thema en de nieuwe naam blijven behouden. In het verleden ging de attractie door het leven als Project X.

Zusterpark
Vorig jaar besloot het Italiaanse zusterpark Gardaland al om te stoppen met een virtualreality-achtbaan. Ook Bobbejaanland in België ondervond in 2018 veel problemen met virtualreality-headsets bij een rollercoaster.

ZIE OOK: Project mislukt: Italiaans pretpark stopt met virtual reality

Reacties