Disneyland Paris

Disneyland Paris stopt na tien jaar met show

17-01-2019, 20.21 uur | Reacties

Disneyland Paris neemt na tien jaar afscheid van een theatervoorstelling. De kindershow Disney Junior Live on Stage wordt op zondag 31 maart voor de allerlaatste keer opgevoerd. Dat heeft Disney vandaag officieel bekendgemaakt.

Disney Junior Live on Stage was in 2009 voor het eerst te zien. De twintig minuten durende muzikale poppenshow is gebaseerd op vier series van tv-zender Disney Junior. Dat zijn achtereenvolgens Mickey Mouse Clubhouse, Handy Manny, Little Einsteins en My Friends Tigger & Pooh. Van de series worden al jaren geen nieuwe afleveringen meer gemaakt.


ZIE OOK: Disneyland Paris neemt definitief afscheid van attractie

Tot 1 april zijn er nog dagelijks meerdere voorstellingen per dag, zowel in het Frans als in het Engels. Het theatertje bevindt zich in een gebouw aan Place des Stars, tegenover The Twilight Zone Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park. In hetzelfde gebouw is de interactieve show Stitch Live te vinden. Wat daarmee gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Onderhoud
In het filmpark blijven maar weinig attracties over. Eerder deze maand sloot Art of Disney Animation voorgoed de deuren. Op 1 april gaat ook Armageddon: les Effets Spéciaux dicht. Later dit jaar volgt de sluiting van Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith. Verder is Cars Quatre Roues Rallye tot het najaar dicht voor onderhoud.

In 2025 moet het Walt Disney Studios Park er totaal anders uitzien. Disney investeert de komende jaren 2 miljard euro in nieuwe themagebieden rond Marvel, Frozen en Star Wars. Daardoor groeit de oppervlakte van het park van 27 naar 39 hectare. Lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster - gelegen in het Marvel-gedeelte - krijgt een nieuw thema.

ZIE OOK: Twee attracties Disneyland Paris gaan definitief dicht in 2019

Reacties