Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeit-Land Geiselwind

Nieuwe achtbaan en thrillride voor Duits pretpark

17-01-2019, 14.14 uur

Het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind zit niet stil deze winter. Er wordt onder meer gewerkt aan een nieuw themagebied met een achtbaan en een thrillride. Het attractiepark opent het Aziatische themadeel Die Drachenbucht, met de overdekte rollercoaster Dragon Hole.

Kermisbezoekers zullen de attractie wellicht herkennen. Onder de naam Black Hole reisde de zeven meter hoge achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer de afgelopen jaren over de kermis. De 384 meter lange baan, gefabriceerd in 1986, bevindt zich onder een rood koepeldak. De topsnelheid bedraagt 41 kilometer per uur.

In hetzelfde themagebied komt een frisbee-attractie van de Italiaanse firma SBF-VISA te liggen. De naam wordt Auge des Drachen. Een bestaande break dance-ride wordt verplaatst.

Verder investeert Freizeit-Land Geiselwind onder meer in een speelgebied voor kinderen, een restaurant, een vernieuwde entree en een nieuwe 4D-film. Het park is sinds eind 2016 eigendom van kermisexploitant Matthias Mölter. Op 13 april start het zomerseizoen.

Meer Freizeit-Land Geiselwind
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be