Freizeit-Land Geiselwind

Nieuwe achtbaan en thrillride voor Duits pretpark

17-01-2019, 14:14 uur | Reacties

Het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind zit niet stil deze winter. Er wordt onder meer gewerkt aan een nieuw themagebied met een achtbaan en een thrillride. Het attractiepark opent het Aziatische themadeel Die Drachenbucht, met de overdekte rollercoaster Dragon Hole.

Kermisbezoekers zullen de attractie wellicht herkennen. Onder de naam Black Hole reisde de zeven meter hoge achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer de afgelopen jaren over de kermis. De 384 meter lange baan, gefabriceerd in 1986, bevindt zich onder een rood koepeldak. De topsnelheid bedraagt 41 kilometer per uur.


ZIE OOK: Kermisexploitant neemt pretpark over

In hetzelfde themagebied komt een frisbee-attractie van de Italiaanse firma SBF-VISA te liggen. De naam wordt Auge des Drachen. Een bestaande break dance-ride wordt verplaatst.

Verder investeert Freizeit-Land Geiselwind onder meer in een speelgebied voor kinderen, een restaurant, een vernieuwde entree en een nieuwe 4D-film. Het park is sinds eind 2016 eigendom van kermisexploitant Matthias Mölter. Op 13 april start het zomerseizoen.

ZIE OOK: Spectaculair looping-schip na 25 jaar afgebroken

Reacties