Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo camoufleert de Efteling een afbrokkelend gebouwtje

12-01-2019, 10.54 uur

Eén van de gebouwen in het Sprookjesbos van de Efteling is er slecht aan toe. Het huisje van sprookjesfiguur Vrouw Holle, gelegen aan het Herautenplein, vertoont op verschillende plekken scheuren en gaten. De zijmuur brokkelt zelfs af, maar de Efteling heeft een ingenieuze manier gevonden om dat te verbergen.

Nadat er een gapend gat in de muur bleek te zitten, besloten medewerkers om er een boompje naast te zetten. Op die manier wordt de zware beschadiging aan het oog onttrokken voor achteloze passanten.

Uiteraard gaat het om een tijdelijke oplossing. "We zijn bezig met het voorbereiden van een onderhoudsbeurt", laat een woordvoerder aan Looopings weten. "De renovatie is echter nog niet definitief gepland." Details ontbreken nog.

Gerenoveerd
Het huisje van Vrouw Holle werd al gebouwd in 1945, zeven jaar voor de opening van het sprookjespark. Destijds diende het gebouw als een blokhut voor verkenners. Er heeft ook jarenlang een gezin in gewoond. In 1952 werd het huisje gerenoveerd, naar een ontwerp van Anton Pieck. Toen verscheen ook de put van Vrouw Holle naast het gebouw.

De afgelopen decennia werd het huisje gebruikt als souvenirwinkel, sprookjesmuseum en fotostudio. Pas in 2006 werd aan de achterzijde Vrouw Holle zelf toegevoegd. Zij schudt sindsdien geregeld haar beddengoed uit vanuit haar venster, waarmee ze het laat sneeuwen.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be