Efteling

Zo camoufleert de Efteling een afbrokkelend gebouwtje

12-01-2019, 10:54 uur | Reacties

Eén van de gebouwen in het Sprookjesbos van de Efteling is er slecht aan toe. Het huisje van sprookjesfiguur Vrouw Holle, gelegen aan het Herautenplein, vertoont op verschillende plekken scheuren en gaten. De zijmuur brokkelt zelfs af, maar de Efteling heeft een ingenieuze manier gevonden om dat te verbergen.

Nadat er een gapend gat in de muur bleek te zitten, besloten medewerkers om er een boompje naast te zetten. Op die manier wordt de zware beschadiging aan het oog onttrokken voor achteloze passanten.


ZIE OOK: Foto's: Kabouterdorp Efteling oogt weer piekfijn na renovatie

Uiteraard gaat het om een tijdelijke oplossing. "We zijn bezig met het voorbereiden van een onderhoudsbeurt", laat een woordvoerder aan Looopings weten. "De renovatie is echter nog niet definitief gepland." Details ontbreken nog.

Gerenoveerd
Het huisje van Vrouw Holle werd al gebouwd in 1945, zeven jaar voor de opening van het sprookjespark. Destijds diende het gebouw als een blokhut voor verkenners. Er heeft ook jarenlang een gezin in gewoond. In 1952 werd het huisje gerenoveerd, naar een ontwerp van Anton Pieck. Toen verscheen ook de put van Vrouw Holle naast het gebouw.

De afgelopen decennia werd het huisje gebruikt als souvenirwinkel, sprookjesmuseum en fotostudio. Pas in 2006 werd aan de achterzijde Vrouw Holle zelf toegevoegd. Zij schudt sindsdien geregeld haar beddengoed uit vanuit haar venster, waarmee ze het laat sneeuwen.ZIE OOK: Roodkapje na tien maanden weer terug in de Efteling

Reacties