Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: evacuatie bij Ratatouille in Disneyland Paris

11-01-2019, 20.06 uur

Een Nederlandse bezoeker van Disneyland Paris heeft gefilmd hoe hij geëvacueerd werd uit de attractie Ratatouille: The Adventure. Wouter Martens maakte afgelopen week een ritje in de 3D-darkride toen de karretjes plotseling stilvielen en de noodverlichting aansprong. Vervolgens besloot de pretparkfan zijn camera erbij te pakken.

"Er werd van alles door de microfoon geschreeuwd, maar verstaanbaar was het niet", vertelt Martens aan Looopings. Na een kwartier kwam een Disney-medewerker de inzittenden bevrijden. "Toen kwam het mooiste gedeelte: we moesten het hele parcours naar de uitgang wandelend afleggen."

De Nederlander is een unieke ervaring rijker. Hij heeft de hele ontruiming vastgelegd, met medeweten van de aanwezige personeelsleden. "Ze deden helemaal niet moeilijk over filmen. Dat leverde mooie beelden op."

Schermen
Ratatouille: The Adventure opende in 2014. In de trackless darkride - gebaseerd op de Pixar-animatiefilm Ratatouille uit 2007 - nemen bezoekers plaats in karretjes in de vorm van een rat. Vervolgens beleven ze een achtervolging door Gusteau's, het beroemde Parijse restaurant uit de film. Er wordt gebruikgemaakt van enorme schermen met videoprojecties.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be