Disneyland Paris

Video: evacuatie bij Ratatouille in Disneyland Paris

11-01-2019, 20.06 uur | Reacties

Een Nederlandse bezoeker van Disneyland Paris heeft gefilmd hoe hij geëvacueerd werd uit de attractie Ratatouille: The Adventure. Wouter Martens maakte afgelopen week een ritje in de 3D-darkride toen de karretjes plotseling stilvielen en de noodverlichting aansprong. Vervolgens besloot de pretparkfan zijn camera erbij te pakken.

"Er werd van alles door de microfoon geschreeuwd, maar verstaanbaar was het niet", vertelt Martens aan Looopings. Na een kwartier kwam een Disney-medewerker de inzittenden bevrijden. "Toen kwam het mooiste gedeelte: we moesten het hele parcours naar de uitgang wandelend afleggen."


ZIE OOK: Amerikaans Walt Disney World kopieert Ratatouille uit Disneyland Paris

De Nederlander is een unieke ervaring rijker. Hij heeft de hele ontruiming vastgelegd, met medeweten van de aanwezige personeelsleden. "Ze deden helemaal niet moeilijk over filmen. Dat leverde mooie beelden op."

Schermen
Ratatouille: The Adventure opende in 2014. In de trackless darkride - gebaseerd op de Pixar-animatiefilm Ratatouille uit 2007 - nemen bezoekers plaats in karretjes in de vorm van een rat. Vervolgens beleven ze een achtervolging door Gusteau's, het beroemde Parijse restaurant uit de film. Er wordt gebruikgemaakt van enorme schermen met videoprojecties.ZIE OOK: Nederlander krijgt kijkje achter de schermen van Space Mountain in Disneyland Paris

Reacties