Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling-attractie Carnaval Festival bijna drie maanden dicht

08-01-2019, 10:50 uur | Reacties

Eén van de bekendste attracties van de Efteling gaat binnenkort bijna drie maanden dicht. Van begin maart tot en met eind mei is Carnaval Festival gesloten. Dat blijkt uit de nieuwe onderhoudskalender van het attractiepark.

Volgens de huidige planning duurt de opknapbeurt van maandag 4 maart tot en met vrijdag 31 mei. Wat er in die periode gaat gebeuren, is nog niet bekendgemaakt. De exacte data kunnen nog wijzigen.


ZIE OOK: 'Efteling moet iets doen tegen racisme bij Carnaval Festival en Monsieur Cannibale'

De afgelopen jaren lag Carnaval Festival regelmatig onder vuur. Verschillende critici noemden scènes in de vrolijke darkride racistisch en discriminerend. De 35 jaar oude attractie, die laat zien hoe er over de hele wereld carnaval wordt gevierd, telt nu slechts enkele donkere figuren. Dat zijn allemaal primitieve Afrikaanse bosjesmannen.

Naast Carnaval Festival ondergaat ook De Oude Tufferbaan komend voorjaar een grote renovatie. De attractie uit 1984 is dicht van half februari tot en met half april. Looopings maakte afgelopen zomer al melding van plannen om de baan nieuw leven in te blazen. Zo worden het besturingssysteem en de karretjes volledig vervangen. Ook het uiterlijk gaat veranderen.

ZIE OOK: Enorme renovatie voor oude Efteling-attractie

Reacties