Sprookjeswonderland Enkhuizen

Wallaby in sprookjespark verlamd na vuurwerkknallen

05-01-2019, 21.26 uur | Reacties

Een wallaby in een Noord-Hollands familiepretpark is tijdens de jaarwisseling verlamd geraakt. Het dier schrok waarschijnlijk zo van harde vuurwerkknallen, dat hij in paniek wegsprong. Daarbij is hij waarschijnlijk tegen een boom of een hek aan gebotst, waardoor zijn pootjes en staart verlamd raakten.

Dat gebeurde in Sprookjeswonderland Enkhuizen. Na oud en nieuw troffen medewerkers de kleine kangoeroe stil in de wei aan. Vermoedelijk is er een zenuw bekneld, waardoor de poten van de wallaby niet meer functioneren.


ZIE OOK: Dierentuin sluit kinderboerderij: 'Respect voor dieren was ver te zoeken'

Het dier was al langer een zorgenkindje: hij is aan één oog blind. Als de situatie niet verbetert, moet hij ingeslapen worden. "De kans dat het goedkomt is vrij klein, maar we gaan hem die kans geven", vertelt verzorger Joël Slootjes.

In Sprookjeswonderland Enkhuizen worden verschillende bekende sprookjes uitgebeeld. Verder zijn er enkele kleine attracties, een kinderboerderij en een wandeltuin te vinden.ZIE OOK: Op 'Hekspeditie': Sprookjeswonderland Enkhuizen koopt vliegsimulator

Reacties