Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Abonnees Efteling benadeeld in Phantasialand door fout op website

04-01-2019, 13.24 uurBeeld: @arendo_geense

Door een fout op de officiële website van de Efteling moeten Efteling-abonnees onverwachts betalen voor een dagje Phantasialand. Abonnementhouders mogen één keer per zomer- of winterseizoen gratis naar het Duitse pretpark. Op de Efteling-site stond echter een tijdlang andere informatie.

Daar was tot voor kort te lezen dat een Efteling-abonnement goed is voor één keer gratis toegang per kalenderjaar. In dat geval zouden bezoekers die afgelopen zomer al eens gratis naar Phantasialand gingen, na 1 januari 2019 opnieuw gratis naar binnen mogen.

Maar dat klopt niet, staat in een Nederlandstalige brief die Efteling-abonnees bij de Phantasialand-kassa krijgen uitgereikt. "Helaas stond er op de website van de Efteling verkeerde informatie hieromtrent", luidt de boodschap. "Indien u ons reeds in het zomerseizoen 2018 bezocht heeft, is het in principe niet mogelijk ook in het huidige winterseizoen 2018-2019 hiervan gebruik te maken."

Uitzondering
Phantasialand is bereid om een uitzondering te maken, maar dan moeten bezoekers er wel mee instemmen dat ze in het zomerseizoen van 2019 én in het winterseizoen van 2019-2020 geen gratis toegang krijgen. Pas in april 2020 mogen Efteling-abonnees dan weer voor niets naar binnen. Een entreebewijs voor Phantasialand gaat komende zomer 49,50 euro kosten.

Tot enkele jaren geleden konden abonnementhouders van de Efteling onbeperkt gratis naar Phantasialand. Tegenwoordig wordt daar streng op gecontroleerd.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be