Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Rampzalige jaarwisseling: kermisbezoekers urenlang vast in 52 meter hoge attractie

01-01-2019, 02.41 uur

Acht personen hebben een vreselijke oudejaarsavond beleefd op een Franse kermis. De pechvogels kwamen rond 20.30 uur vast te zitten in de 52 meter hoge booster-attractie Bomber Maxxx, een gigantische slingerende arm. Het duurde tot diep in de nacht voordat brandweerlieden alle inzittenden konden bevrijden.

Dat melden Franse media. Hulpverleners begonnen rond 22.00 uur aan de complexe reddingsoperatie. Daarvoor werden een reddingshelikopter en een enorme ladder ingezet. Terwijl het nieuwe jaar werd ingeluid, zaten de passagiers nog op tientallen meters hoogte vast in de kou.

Pas na middernacht kon het eerste slachtoffer uit de geblokkeerde gondel gehaald worden. Even voor 06.00 uur - ruim negen uur na het stilvallen van de attractie - stond iedereen weer met beide benen op de grond.

Het incident vond plaats op de winterkermis in de West-Franse stad Rennes. De attractie van exploitant Franck Pfausser, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri Group, was stilgevallen vanwege een technisch probleem. De motor zou het begeven hebben. Op een video is te zien hoe er vonken van de machine af komen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be