Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Duizenden medewerkers Disneyland Paris krijgen eindejaarsbonus

27-12-2018, 10.30 uur

Vele duizenden medewerkers van Disneyland Paris krijgen een verlaat kerstcadeautje. 14.000 van de 16.000 personeelsleden ontvangen deze week een eindejaarsbonus van 500 euro netto. Dat hebben de vakbonden afgedwongen bij de directie.

Het gaat om 85 procent van het totale personeelsbestand. Leidinggevenden en werknemers die al een bonus hebben gehad, vallen buiten de boot. In totaal keert moederbedrijf Euro Disney 7 miljoen euro extra uit.

Aanvankelijk was het de bedoeling om medewerkers 200 euro bruto te geven, maar daar gingen vakbonden niet mee akkoord. Zij eisten 700 tot 1000 euro netto. De bonden zijn tevreden met het uiteindelijke bedrag, laten ze weten aan regionale media. Het extraatje wordt gekoppeld aan het salaris van deze maand.

Eerder deze maand kreeg Disneyland Paris een nieuwe directrice. Dat is Natacha Rafalski, die eerder verantwoordelijk was voor de financiële afdeling van het resort.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be