Walibi Rhône-Alpes

Nieuwe ontwerpen voor Walibi-achtbaan in Frankrijk

21-12-2018, 10.53 uur | Reacties

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes toont nieuwe ontwerpen van een sensationele achtbaan die in 2019 opengaat. De plannen voor de rollercoaster kwamen al een jaar geleden naar buiten. Inmiddels zijn er verschillende tekeningen gepubliceerd.

Het gaat om een 31 meter hoge 'infinity coaster' van de Duitse firma Gerstlauer, met een topsnelheid van 85 kilometer per uur. De naam wordt Mystic. Het baanverloop bestaat uit een verticale lift, een inversie en een spectaculaire 'twisted halfpipe', die ervoor zorgt dat passagiers ook een stuk achteruit gaan.


ZIE OOK: Spectaculaire achtbaan in Frans Walibi-park

Daarnaast krijgt de vrijevaltoren SkunX Tower een andere naam en een nieuw thema. Vanaf volgend seizoen gaat de attractie door het leven als Le Totem. Verder wordt themagebied Festival City uitgebreid met de theekopjesmolen Les Chaudrons.

Walibi Rhône-Alpes bestaat in 2019 veertig jaar. Het Oost-Franse park is onderdeel van de Franse parkengroep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Belgium en Walibi Holland.ZIE OOK: Drie nieuwe attracties in Frans Walibi-park

Reacties