Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Nieuwe ontwerpen voor Walibi-achtbaan in Frankrijk

21-12-2018, 10.53 uur

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes toont nieuwe ontwerpen van een sensationele achtbaan die in 2019 opengaat. De plannen voor de rollercoaster kwamen al een jaar geleden naar buiten. Inmiddels zijn er verschillende tekeningen gepubliceerd.

Het gaat om een 31 meter hoge 'infinity coaster' van de Duitse firma Gerstlauer, met een topsnelheid van 85 kilometer per uur. De naam wordt Mystic. Het baanverloop bestaat uit een verticale lift, een inversie en een spectaculaire 'twisted halfpipe', die ervoor zorgt dat passagiers ook een stuk achteruit gaan.

Daarnaast krijgt de vrijevaltoren SkunX Tower een andere naam en een nieuw thema. Vanaf volgend seizoen gaat de attractie door het leven als Le Totem. Verder wordt themagebied Festival City uitgebreid met de theekopjesmolen Les Chaudrons.

Walibi Rhône-Alpes bestaat in 2019 veertig jaar. Het Oost-Franse park is onderdeel van de Franse parkengroep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Belgium en Walibi Holland.















Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be