Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
This is Holland

Vliegsimulator This is Holland op de vingers getikt om ongewenste reclame

20-12-2018, 22:38 uur | Reacties

Vliegsimulator This is Holland is op de vingers getikt om ongewenste reclame. De Amsterdamse attractie besloot deze week zo'n tweeduizend fietsen in de hoofdstad te voorzien van feloranje zadelhoesjes. De ludieke actie viel niet in de smaak bij buurtbewoners en de lokale politiek.

"Dit is puur vervuiling van de openbare ruimte", vertelt een omwonende aan Het Parool. "We weten toch inmiddels allemaal dat rondslingerend plastic niet meer kan. Wij willen deze plastic rotzooi niet in onze leefomgeving."


ZIE OOK: Safaripark Beekse Bergen dumpt honderden flyers in fietsenstalling

Ook een gemeenteraadslid van de Partij voor de Dieren kwam in actie. Hij wil van het stadsbestuur weten of het mogelijk is om This is Holland een dwangsom op te leggen. "Naast de brutale manier van reclame maken, helpt dit niet mee in de aanpak van plastic en zwerfvuil", zegt hij.

Na de klachtenreeks heeft het management van This is Holland ervoor gekozen om zo veel mogelijk van de tweeduizend plastic hoesjes weer te verwijderen. "Het was leuk bedoeld, maar we begrijpen de commotie", zegt commercieel directeur Joost van Berkel. "We gaan alle zadelhoesjes weer verwijderen."

ZIE OOK: Bezoekersaantallen van vliegsimulator This is Holland nemen vlucht

Reacties