Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Vliegsimulator This is Holland op de vingers getikt om ongewenste reclame

20-12-2018, 22.38 uur

Vliegsimulator This is Holland is op de vingers getikt om ongewenste reclame. De Amsterdamse attractie besloot deze week zo'n tweeduizend fietsen in de hoofdstad te voorzien van feloranje zadelhoesjes. De ludieke actie viel niet in de smaak bij buurtbewoners en de lokale politiek.

"Dit is puur vervuiling van de openbare ruimte", vertelt een omwonende aan Het Parool. "We weten toch inmiddels allemaal dat rondslingerend plastic niet meer kan. Wij willen deze plastic rotzooi niet in onze leefomgeving."

Ook een gemeenteraadslid van de Partij voor de Dieren kwam in actie. Hij wil van het stadsbestuur weten of het mogelijk is om This is Holland een dwangsom op te leggen. "Naast de brutale manier van reclame maken, helpt dit niet mee in de aanpak van plastic en zwerfvuil", zegt hij.

Na de klachtenreeks heeft het management van This is Holland ervoor gekozen om zo veel mogelijk van de tweeduizend plastic hoesjes weer te verwijderen. "Het was leuk bedoeld, maar we begrijpen de commotie", zegt commercieel directeur Joost van Berkel. "We gaan alle zadelhoesjes weer verwijderen."

Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be