Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Game

Man bouwt langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit: één ritje duurt ruim twaalf jaar

21-12-2018, 17:00 uur | Reacties

Een Nederlandse man heeft het voor elkaar gekregen om de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit te bouwen. Op zijn YouTube-kanaal toont Marcel Vos een achtbaan die er maar liefst 4587 dagen over zou doen om één rondje te maken. Dat houdt in dat het spel meer dan twaalf jaar achter elkaar moet blijven draaien voor één ritje.

Wie nu in de attractie zou stappen, heeft in 2031 één volledig rondje gemaakt. De tergend langzame achtbaan werd - heel toepasselijk - '12 Years Of Suffering' genoemd. Bezoekers van het digitale pretpark hebben helemaal pech. Omdat een dag in RollerCoaster Tycoon een stuk korter duurt dan in het echt, zouden zij in totaal dertig miljoen virtuele dagen in de achtbaan zitten.


ZIE OOK: Ultieme hel in RollerCoaster Tycoon: tergend langzaam achtbaanritje van 210 dagen

Vos gebruikt een trucje in het spel om de coaster zo lang mogelijk te maken. Hij laat één krankzinnig lange achtbaan met één karretje steeds twintig rondjes achter elkaar maken. Pas na die twintig rondjes mogen de 31 karretjes van een naastgelegen achtbaan één vakje opschuiven.

In enkele dagen tijd is de video van Vos al ruim 100.000 keer bekeken. De Nederlandse RollerCoaster Tycoon-specialist heeft een oud record - een achtbaanritje van 210 dagen - ruimschoots overtroffen. Bovendien beweert hij dat die coaster nooit helemaal zou werken.ZIE OOK: Een dag uit het leven van een bezoeker in RollerCoaster Tycoon

Reacties