Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Kogel is door de kerk: Toverland gaat naam niet veranderen

19-01-2019, 09.29 uur

Toverland blijft gewoon Toverland heten. Dat heeft de top van het Limburgse attractiepark besloten. Afgelopen najaar gaf directrice Caroline Kortooms nog aan dat er getwijfeld werd over een mogelijke naamsverandering. Nu is de kogel door de kerk: de naam van het park wordt niet gewijzigd.

Kortooms vertelde al in 2016 dat ze de naam wilde behouden. Maar nadat fans en marketeers afgelopen zomer behoorlijk verdeeld bleken te zijn over de kwestie, gingen de eigenaren en directieleden van het park toch weer twijfelen.

Experts en pretparkfans noemden de merknaam kinderachtig en oubollig. "Zit het ons in de weg? Blijkbaar wel", vertelde Kortooms in oktober in een interview. "We hebben daar flinke discussies over. De vraag is: zijn we in staat om het beeld dat mensen van ons hebben mee te laten bewegen met wie wij werkelijk zijn? Ik vraag me dat ook af. We zoeken naar de antwoorden." Vóór eind 2018 zou de knoop definitief doorgehakt worden.

Overtuigen
Inmiddels is er een antwoord. "Wij zijn ten volste overtuigd van onze naam en gaan het merk Toverland dit jaar nóg sterker maken", schrijft een woordvoerster in een verklaring. Van enige twijfel is geen sprake meer. "We gaan iedereen ervan overtuigen dat Toverland een dagvullend attractiepark is voor het hele gezin. Samen maken wij de naam geweldig."

Toverland is onderdeel van de Gelissen Group van de Limburgse miljonair Jean Gelissen. Directrice Kortooms is zijn zus. De eerder genoemde woordvoerster is haar dochter. Kortooms' andere dochter is hoofd operationele zaken van Toverland. De kinderen van Gelissen zijn intussen ook aandeelhouder van het bedrijf.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be