Attractiepark Toverland

Kogel is door de kerk: Toverland gaat naam niet veranderen

19-01-2019, 09:29 uur | Reacties

Toverland blijft gewoon Toverland heten. Dat heeft de top van het Limburgse attractiepark besloten. Afgelopen najaar gaf directrice Caroline Kortooms nog aan dat er getwijfeld werd over een mogelijke naamsverandering. Nu is de kogel door de kerk: de naam van het park wordt niet gewijzigd.

Kortooms vertelde al in 2016 dat ze de naam wilde behouden. Maar nadat fans en marketeers afgelopen zomer behoorlijk verdeeld bleken te zijn over de kwestie, gingen de eigenaren en directieleden van het park toch weer twijfelen.


ZIE OOK: Wel of geen naamsverandering? 'Toverland klinkt zó oubollig'

Experts en pretparkfans noemden de merknaam kinderachtig en oubollig. "Zit het ons in de weg? Blijkbaar wel", vertelde Kortooms in oktober in een interview. "We hebben daar flinke discussies over. De vraag is: zijn we in staat om het beeld dat mensen van ons hebben mee te laten bewegen met wie wij werkelijk zijn? Ik vraag me dat ook af. We zoeken naar de antwoorden." Vóór eind 2018 zou de knoop definitief doorgehakt worden.

Overtuigen
Inmiddels is er een antwoord. "Wij zijn ten volste overtuigd van onze naam en gaan het merk Toverland dit jaar nóg sterker maken", schrijft een woordvoerster in een verklaring. Van enige twijfel is geen sprake meer. "We gaan iedereen ervan overtuigen dat Toverland een dagvullend attractiepark is voor het hele gezin. Samen maken wij de naam geweldig."

Toverland is onderdeel van de Gelissen Group van de Limburgse miljonair Jean Gelissen. Directrice Kortooms is zijn zus. De eerder genoemde woordvoerster is haar dochter. Kortooms' andere dochter is hoofd operationele zaken van Toverland. De kinderen van Gelissen zijn intussen ook aandeelhouder van het bedrijf.

ZIE OOK: Directrice Toverland geeft toe: 'Onze naam zit ons in de weg'

Reacties