Attractiepark Toverland

Toverland sluit volledige winteropening niet uit

20-12-2018, 19:22 uur | Reacties

Toverland sluit niet uit dat het attractiepark over een tijdje ook 's winters volledig opengaat. Dat laat een woordvoerster weten aan Looopings. Er zijn nog geen concrete plannen voor, maar een uitgebreidere winteropenstelling behoort in de toekomst zeker tot de mogelijkheden.

Afgelopen zomer investeerde Toverland 35,5 miljoen euro in de twee themawerelden Port Laguna en Avalon, met de interactieve show Magiezijn, de boottocht Merlin's Quest en de wing coaster Fenix. In de wintermaanden zijn de nieuwe themawerelden - waaronder een gloednieuwe ingang - echter dicht.


ZIE OOK: Sneeuwmachine zorgt voor witte kerst in Toverland

Ook de Magische Vallei, met onder meer spinning coaster Dwervelwind, is van november tot en met maart gesloten. In die periode zijn standaard alleen twee overdekte themagebieden toegankelijk, inclusief lanceerachtbaan Booster Bike. In de kerstvakantie komt daar themadeel Ithaka bij, met houten achtbaan Troy.

Aanpassingen
Maar in theorie kunnen attracties als Fenix, Merlin's Quest en Dwervelwind ook in de winter operationeel zijn. "We zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de gastbeleving optimaal te laten zijn en blijven", vertelt de voorlichtster. "Dus wellicht voeren we in de toekomst aanpassingen door aan de winteropening, al dan niet door 's winters meer attracties te gaan aanbieden."

Van alle grote pretparken in Nederland is naast Toverland alleen de Efteling 365 dagen per jaar geopend. Verder organiseren Attractiepark Slagharen en Duinrell 's winters speciale evenementen in de weekenden en vakanties.

Zomerseizoen
Het zomerseizoen van Toverland begint over precies honderd dagen, op zaterdag 30 maart 2019.

ZIE OOK: Extra scène bij nieuwe achtbaan Toverland niet op tijd af

Reacties