Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Chester Zoo

Meerdere dieren overleden bij brand in Engelse dierentuin

16-12-2018, 19.06 uur | Reacties

Bij de grote brand in een Engelse dierentuin zijn gisteren verschillende dieren om het leven gekomen. Dat laat dierenpark Chester Zoo weten in een verklaring. Het park moest zaterdag geëvacueerd worden nadat er een brand uitbrak in het tropische themagebied Monsoon Forest.

"Gisteren was één van de moeilijkste dagen in de lange geschiedenis van Chester Zoo", schrijft operationeel directeur Jamie Christon. "Gelukkig zijn er geen medewerkers of bezoekers gewond geraakt bij het incident." Verzorgers hebben alle zoogdieren kunnen redden, waaronder zilvergibbons, makaken en ernstig met uitsterven bedreigde Sumatraanse orang-oetans.

Ook neushoornvogels konden in veiligheid gebracht worden. Andere diersoorten hadden minder geluk. "Het spijt ons om te moeten melden dat sommige kikkers, vissen, kleine vogels en insecten het niet gehaald hebben. Het is altijd hartverscheurend om een dier te verliezen, zeker wanneer verzorgers er zo hard voor hebben gewerkt."

De geredde dieren hebben inmiddels allemaal een tijdelijke opvangplek gekregen, elders in het park. "We doen ons uiterste best om hen zo snel mogelijk te verplaatsen." De dierentuin ging vandaag gewoon weer open, al is Monsoon Forest tot nader order niet toegankelijk. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Directeur Christon zegt overdonderd te zijn door alle steunbetuigingen die de dierentuin heeft ontvangen. Ook is hij positief verrast door een groot aantal financiële bijdragen. Via een speciale website werd tot nu toe al ruim 96.000 pond opgehaald, ongeveer 107.000 euro. "Natuurlijk zijn we verzekerd voor brandschade, dus we zullen de vrijgevigheid van onze fans gebruiken voor het redden van bedreigde diersoorten."

Meer Chester Zoo
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be