Plopsa Group

Opmerkelijk protest tegen bouw van nieuw Plopsa-zwemparadijs

16-12-2018, 14.24 uur | Reacties

In België wordt geprotesteerd tegen de komst van een nieuw Plopsa-zwemparadijs. Er zijn plannen om in Mechelen een Plopsa-zwembad te bouwen dat vergelijkbaar is met waterpark Plopsaqua bij pretpark Plopsaland De Panne. Sommige buurtbewoners zien de plannen echter totaal niet zitten.

Zij vrezen voor het verdwijnen van een stuk natuur. Enkele omwonenden hebben zich verenigd in de actiegroep 'Groene Buffer van Mechelen Zuid'. Zaterdagmiddag toonden ze bij wijze van protest een tentoonstelling met zo'n dertig kindertekeningen van bomen.


ZIE OOK: Concrete plannen voor gigantisch Plopsa-zwembad in België

De tentoonstelling werd 'Hey Hans' genoemd, een verwijzing naar Studio 100-baas Hans Bourlon. "We spreken hem heel persoonlijk aan", zegt een woordvoerder van de klagende buren. Bourlon heeft namelijk ooit in een interview gezegd dat hij enorm van natuur houdt. "Wij houden evenveel van ons bos als Hans van zijn stukje natuur."

Het Plopsa-bad moet komen te liggen naast wetenschapsattractie Technopolis. De plannen zijn nog niet 100 procent definitief, al is het stadsbestuur van Mechelen al wel akkoord gegaan. Verder komt er in 2020 een nieuw Plopsa-waterpark in Hannuit, op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië.

ZIE OOK: Definitief: Plopsa opent nieuw waterpretpark in 2020

Reacties