Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Opmerkelijk protest tegen bouw van nieuw Plopsa-zwemparadijs

16-12-2018, 14.24 uur

In België wordt geprotesteerd tegen de komst van een nieuw Plopsa-zwemparadijs. Er zijn plannen om in Mechelen een Plopsa-zwembad te bouwen dat vergelijkbaar is met waterpark Plopsaqua bij pretpark Plopsaland De Panne. Sommige buurtbewoners zien de plannen echter totaal niet zitten.

Zij vrezen voor het verdwijnen van een stuk natuur. Enkele omwonenden hebben zich verenigd in de actiegroep 'Groene Buffer van Mechelen Zuid'. Zaterdagmiddag toonden ze bij wijze van protest een tentoonstelling met zo'n dertig kindertekeningen van bomen.

De tentoonstelling werd 'Hey Hans' genoemd, een verwijzing naar Studio 100-baas Hans Bourlon. "We spreken hem heel persoonlijk aan", zegt een woordvoerder van de klagende buren. Bourlon heeft namelijk ooit in een interview gezegd dat hij enorm van natuur houdt. "Wij houden evenveel van ons bos als Hans van zijn stukje natuur."

Het Plopsa-bad moet komen te liggen naast wetenschapsattractie Technopolis. De plannen zijn nog niet 100 procent definitief, al is het stadsbestuur van Mechelen al wel akkoord gegaan. Verder komt er in 2020 een nieuw Plopsa-waterpark in Hannuit, op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië.

Meer Plopsa Group
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be