Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Giraffenverzorger DierenPark Amersfoort misbruikte jongens

15-12-2018, 21.53 uur

DierenPark Amersfoort is ernstig in verlegenheid gebracht door een ontuchtzaak met een medewerker. Een giraffenverzorger werd afgelopen zomer opgepakt voor het misbruiken van twee jongens van 5 en 8 jaar. In 2011 was de man al veroordeeld tot een taakstraf voor het bezit van kinderporno, maar daar was de dierentuin niet van op de hoogte.

De man hoefde nooit een verklaring van goed gedrag te laten zien. "Hij heeft het stil weten te houden", vertelt een woordvoerder van het dierenpark aan het AD. "Dat moeten we tot onze spijt constateren. Anders hadden we daar toen uiteraard naar gehandeld." Inmiddels is de verzorger ontslagen.

In 2011 werkte de man ook al voor DierenPark Amersfoort. Tijdens zijn taakstraf meldde hij zich ziek. Ook voor verplichte afspraken met een forensisch behandelaar verzon hij een half jaar lang smoesjes.

Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, moeten alle personeelsleden van DierenPark Amersfoort voortaan een verklaring van goed gedrag kunnen tonen. Dat gold tot nu toe alleen voor werknemers die met kwetsbare groepen te maken krijgen. "We willen er na dit vreselijke voorval nog scherper op kunnen toezien."

Een voorlichter van de dierentuin benadrukt dat de man in het park nooit alleen met kinderen was. Groepen kinderen die langsgingen in het giraffenverblijf, werden altijd door iemand anders begeleid. Na intern onderzoek zijn geen nieuwe misstanden aan het licht gekomen.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be