Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Voor het eerst officieel lgbt-evenement in Disneyland Paris

10-12-2018, 13.38 uur

In Disneyland Paris vindt volgend jaar voor het eerst een officieel lgbt-evenement plaats. Op zaterdag 1 juni 2019 staat het Walt Disney Studios Park een avond lang volledig in het teken van de lgbt-gemeenschap, met een speciale openstelling van 20.00 tot 02.00 uur.

Het evenement wordt Magical Pride genoemd, een variant op de Gay Pride. De afgelopen jaren organiseerde een Engelse touroperator al een gelijknamige happening in Disneyland Paris, maar in 2019 staat de Magical Pride voor het eerst als een officieel Disney-evenement op de kalender.

Entreekaarten kosten 89 euro per persoon. Op dit moment zijn toegangsbewijzen alleen nog te boeken in combinatie met een hotelovernachting. Losse tickets volgen begin 2019. Men verwacht tussen de achtduizend en tienduizend bezoekers.

Tijdens de avondopenstelling kunnen bezoekers onder meer kijken naar een exclusieve parade: de Magical March of Diversity. Verder zijn er fotolocaties, meet-and-greets met Disney-figuren, optredens en karaoke-wedstrijden. Verschillende grote attracties zijn geopend.

"Magical Pride is vooral bedoeld voor leden van de lgbt-community en hun vrienden en familieleden, maar iedereen is van harte welkom", staat op de website.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be