Efteling

Baron 1898 wordt escape room voor Efteling-bezoekers

06-12-2018, 11:00 uur | Reacties

Efteling-bezoekers krijgen binnenkort de kans om achtbaan Baron 1898 op een nieuwe manier te beleven. De populaire dive coaster wordt op woensdag 23 januari omgebouwd tot een escape room. Het attractiepark gaat twee keer vijf fans aanwijzen die binnen een uur uit de Baron moeten ontsnappen door puzzels en raadsels op te lossen.

Afgelopen maand werd de YouTube-serie Escape Efteling gelanceerd, waarin populaire youtubers de opdracht krijgen om hun familieleden te bevrijden uit een bekende Efteling-attractie. In het eerste deel stond Symbolica centraal.


ZIE OOK: Efteling bouwt Symbolica om tot escape room

Efteling-fans lieten massaal weten dat ze zelf óók een keer zoiets mee zouden willen maken. Daar wordt nu gehoor aan gegeven. "Na zo veel reacties kon deze winactie natuurlijk niet uitblijven", laat de Efteling weten. Meedoen kan via de officiële social media-kanalen van het park.

Het verhaal achter Baron 1898 draait om de hebzuchtige mijnbaron Gustave Hooghmoed, die bezoekers laat afdalen in een mijnschacht om goud voor hem te delven. De dertig meter hoge attractie opende in 2015.

ZIE OOK: Verhaal van Efteling-achtbaan Baron 1898 aangepast: geen 'White Women' meer

Reacties